Naučni piknika za decu 17 – 18.05.2024. Arboretumu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

EVENT IS OVER
Naučni piknika za decu 17 – 18.05.2024. Arboretumu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Kneza Viseslava 1
17.May.2024 - 18.May.2024
11:00BeogradSrbija

Treći Naučni piknik pod sloganom „Misli zeleno“, u organizaciji Festivala nauke i u saradnji sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu  i u partnerstvu sa kompanijom Yettel, biće održan u prostoru Arboretuma Šumarskog fakulteta na Banovom brdu 17. i 18. maja 2024. od 11.00 do 19.00.

Na ovom događaju će posetiocima biti predstavljene naučne priče uz akcenat na biologiju, ekologiju i održivi razvoj, a kroz interaktivne postavke, radionice i vođene ture u saradnji sa fakultetima institutima i organizacijama civilnog društva.

Ovaj program se sastoji od pet celina, kroz koje će posetioci imati priliku da se upoznaju sa načinima zaštite rečnog toka i odbrane od poplava, sa brojnim stanovnicima koji prave svoja skloništa unutar i na drveću, ali i sa načinima na koje se određuje starost drveta i pričama koje nam pričaju godovi o klimatskim promenama, zašto je važan biodiverzitet i kako da ga ne narušimo ali i koje su karakteristike drveta kao jednog od danas najzastupljenijih materijala.

Za decu od pet i više godina biće organizovane radionice prilagođene njihovom uzrastu.

Udruženje građana UčenIQ i Mensa Srbije podstaći će decu da rešavaju male ekološke zadatke i uče o biodiverzitetu i razvrstavanju otpada pomoću robotića pčelica (BeeBot). Na ovaj način deca stiču prva znanja iz programiranja stvarajući svoje prve kodove.


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.