Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ 25 – 27.09.2019. КЦ Владе Дивљан

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ 25 – 27.09.2019. КЦ Владе Дивљан
Mitropolita Petra 8, Belgrade, Serbia
25.Sep.2019 - 27.Sep.2019
20:00BeogradSrbija
Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, биће одржан од 25 до 27. септембра у Центру за културу „Влада Дивљан“, у организацији Министарства за европске интеграције.

Овим фестивалом Министарство за европске интеграције традиционално обележава Дан европске територијалне сарадње. Дан европске сарадње манифестација је којом се промовише „Европска територијална сарадња“, инструмент Европске уније чији је циљ повезивање грађана суседних држава ради превазилажења заједничких препрека.

Број карата је ограничен, а бесплатне карте доступне су на благајни Центра за културу „Влада Дивљан“, у периоду од 9 до 18 часова.

______________________________________________________

О филмовима:

25. септембра приказаћемо филм „Нана“, 60’, домаћег аутора Миладина Чолаковића. Након пројекције у 20ч, предвиђен је и разговор са аутором.

„Нана“ је филм сниман преко десет година и пре свега говори о свођењу животног биланса, о томе када при крају живота подвлачимо црту, наравно ако за то имамо времена. То је филм о тешкој животној борби, о љубави и жртви, о болести и старости. Ово је филм и о смрти, али оној прижељкиваној, која дође као олакшање. Истовремено, то је и филм о испуњеном животу, животу који је упркос великим тешкоћама и непрестаној борби имао смисла. О великом животу једне наизглед мале жене.
______________________________________________________

26. септембра приказаћемо филм „Чак Норис против комунизма“, румунске ауторке Илинке Калугареану, 78’, 20ч.

У Румунији 1980-их, сви страни филмови приказани јавно били су цензурисани од стране надлежних комисија, стога је велики број филмова са запада шверцован на ВХС касетама. Један храбри преводилац био је задужен да филмове учини доступним румунској публици и на тај начин румунском народу пружала се могућност да види свет са друге стране Гвоздене завесе.
Званични трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=znp1dNaPp3k
______________________________________________________

27. септембра приказаћемо филм „Сплав“, 98′, шведског аутора Маркуса Линдина, 20ч,

Године 1973. пет мушкараца и шест жена прешло је Атлантик на сплаву, у склопу научног експеримента који је проучавао социологију насиља у људском понашању. Пројекат је у штампи постао познат као „Секс сплав“, али нико није очекивао оно што се на крају догодило на том тромесечном путовању. Више од четрдесет година касније, преживели чланови посаде сплава, поново се окупљају у филмском студију.
Званични трејлер: https://www.youtube.com/watch?v=YRvrNvG1FDI&t=27s


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.