I Needed To Put Ice On My Eyes 14 – 28.06.2019. Dim

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
I Needed To Put Ice On My Eyes 14 – 28.06.2019. Dim
Cetinjska 15, Belgrade, Serbia
14.Jun.2019 - 28.Jun.2019
21:00BeogradSrbija

U okviru svog umetničkog programa, Dim predstavlja site-specific izložbu I Needed To Put Ice On My Eyes nastalu u saradnji dve mlade umetnice Kristine Nikolić ( Deska Deska) i Tamare Spalajković.

Kroz medij performansa i ready-made skulpture, umetnice promišljaju na temu cikličnosti i efemernosti u kontekstu samog prostora Dim-a. Potencijalnost iluzije je snažno oružje u rukama post-digitalne generacije koja pokušava izraziti senzibilitete rečima i simboličkim alatima koji se transformišu onoliko brzo koliko je čoveku potrebno da ih razume. Umetnice će zatočiti jedan od 4 osnovna prirodna elementa u zidine Dim-a, kako bismo ga mogli osetiti u kontekstu odvojenom od korištenja konzervativnih čula.

U ponoć na veče otvaranja izlozbe održaće se spoken word performans Umorna gomila Tamare Spalajković. Tokom dve nedelje, koliko će trajati postavka, posetioci će imati priliku da pogledaju video zapis performansa kao i da prisustvuju preobražaju Kristinine skulpture kroz agregatna stanja sve dok ne zauzme finalnu formu potrošačkog objekta.

Kristina Nikolić ( Deska Deska)

Rođena 1996 godine u Novom Sadu. Trenutno pohađa studije na odseku Novi Mediji na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.  Deo je umetničkog kolektiva Institut za aplauz (IZA). Grupne izložbe: Napuštanje bezbednog režima Goethe Institut Beograd 2018. Samostalne izložbe: So much furniture and light in dis room u saradnji sa Voždovačkom galerijom, Dom omladine Beograd 2019 ; Given mood, SKC Kragujevac 2019.

 Tamara Spalajković

Rođena  1996. u Beogradu. Student je četvrte godine na Vajarskom odseku u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića na Fakultetu likovnih umetnosti.  Jedna je od osnivača umetničkog kolektiva Institut za Aplauz (IZA). Osnivač je umetničkog projekta The White Cube Gallery. Od 2016. učestvuje na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.