Ida Prester 05.04.2024. Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Ida Prester 05.04.2024. Dom omladine
Makedonska 22
05.Apr.2024
21:00BeogradSrbija
Ida Prester proslavlja 20 godina karijere na koncertu u Beogradu
Regionalna indie pop ikona, umetnica Ida Prester, obeležiće 20 godina svoje muzičke karijere u petak 5. aprila koncertom u Domu omladine Beograda. U okviru ovog nastupa, Ida će promovisati svoj prvi solo album „Sad“, uz pratnju benda i dugogodišnje prijateljice i saradnice Petre Cigoj. Kao predgrupa na beogradskom koncertu nastupiće novo lice domaće alternativne scene ZHIVA.
Na proslavi ovog značajnog jubileja, Ida će zajedno sa svojim fanovima u glas pevati stare Lollobrigida hitove „Volim te“, „Sutra“, „Bivša cura“ i „Party“, kao i nove pesme sa svog solo albuma, među kojima su i dobro poznate „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Sad“ i „70“.
Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma Omladine Beograda i online na efinity.rs po promo ceni od 1800 dinara za prvih sto ulaznica nako ćega će cena ulaznica iznositi 2000 dinara, a pred koncert 2500 dinara. Broj promo ulaznica je ograničen.
Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, a njena specifična estetika, beskrajna pozitivnost, britki i angažovani tekstovi i čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regiona.
Svestrana i harizmatična, svoju muzičku karijeru započela je 2003. godine kada je osnovala sastav Lollobrigida. Već tada svoj zvuk je oblikovala u electro pop i synth pop žanrovima, a njihove su tekstove obeležavali iskreni i realistični stihovi, plesnog ritma i pankerskog stava. Ida je bila član i malo tvrđeg electro projekta Frau Casio, kao i benda MAiKA, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikovao i po tome što su pesme pevane na engleskom jeziku.
Nakon 15 godina angažmana u različitim muzičkim projektima, Ida Prester je 2019. godine objavila svoju prvu solo pesmu „Šansa“. Nakon toga, nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove: „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Luda“, „Sad“ i „70“, koji pokazuju njenu uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro pop artista.
Ostvarila je i nekoliko saradnji, među kojima se posebno ističe ona sa hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pesmu „Minuta“, kao i singl „Sutra“. Sa beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pesmu „Budalo“, dok je numera „Ljetna ljubav“ nastala je u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).
Ida je poznata i kao aktivistkinja koja zagovara važne teme i bori se protiv svake društvene nepravde. U novembru mesecu prošle godine pokrenula veliku i značajnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila i istoimeni singl. Pesma je nastala kao reakcija na veliki broj femicida u Hrvatskoj i celom regionu. U tu kampanju su se kroz spot uključila i brojna poznata lica i imena iz čitavog regiona.

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.