Irie FM / Kontakt 2019 / 22.03.2019. SubBeerni centar

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Irie FM / Kontakt 2019 / 22.03.2019. SubBeerni centar
Cetinjska 15, Belgrade, Serbia
22.Mar.2019
21:00BeogradSrbija
Kontakt Beograd predstavlja:
Irie Fm (Official fan page) na #KONTAKTmusic!

SubBeerni Centar, 22. mart!
Ulaznice: 800 dinara (pretprodaja) / 1.000 redovna cena
Prodaja kreće 13. februara u kafeu Sikarica (Skadarska 22, svakog dana od 16.30 do 00.00)

***

Bend Irie Fm čini osmočlana ekipa okupljena oko zajedničkog cilja -stvaranjamuzike sa ukusom. Vukašin Marković, frontmen benda, je kako kaže, posle dugo godina, konačno našao ćup sa zlatom koji je veći i značajniji od onog iz čuvene serije „Porodično blago“. Tada je, kroz lik mladog Bebana otkrivao glumu, međutim, kaže da je odavno muzika u njegovom životu definitivno preuzela primat.

Sa Vukašinom u liniji stoje diskretni heroji, drugari koji dele svakodnevicu i aktivno oblikuju ovaj bend. Tu su i kada s etegli oprema -i kada se deli lova .Žanrovski, koreni zvuka benda Irie Fm i njihovog prvog albuma „Skills Of The Youths“ („Veštine mladih“) se nalaze na području karipskog mora i londonske podzemne železnice, vešto zamotanog u kaput sa Kalenić pijace. Na krilima ovog izdanja i Rototom takmičenja 2012. godine, bend je proglašen za najbolji mladi evropski reggae bend u Evropi, u konkurenciji od preko 600 bendova. Kao nagradu, bend je osvojio turneju po Evropi uz „prime-time“ satnice na najvećim reggae festivalima, gde je imao prilike da svira sasvim velikim imenima iz domena reggae muzike.

Novi materijal benda, ,,Putevi“, je nadasve drugačiji prvenstveno zbog pesama na maternjem jeziku, ali je i žanrovski „roots reggae“ pravac obogaćen uplivima drugih muzičkih ukusa kao što su disco, afrobeat, funk i drugi. Time bend crpi svoje uticaje iz više sfera, stavljajući ovaj put akcenat na kulturološki bližu formu teksta, što se pokazalo kao veoma pozitivna promena.

Više svirki van zemlje nego u zemlji, evropska priznanja, i turneje po Evropi i Indiji, su dokaz kvaliteta Irie Fm-a, ali i bude želju da se ovaj bend češće pojavljuje na domaćim prostorima.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.