Kanda, Kodža I Nebojša 21.10.2017. Mostar, BIH

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Kanda, Kodža I Nebojša 21.10.2017. Mostar, BIH
Alekse Šantića 25, Mostar
21.Oct.2017
Bosna i HercegovinaMostar
Kanda Kodža i Nebojša su beogradska petorka čija se muzika obično opisuje kao fuzija brojnih žanrova koje su ovi muzičari istraživali od prelomne 1991.
Oslanjajući se na talenat, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog djelovanja, KKN je stekao status predvodnika roka sa naših prostora u vremenima u kojima vrijednosti koje zastupaju i za koje se svojom umjetnošću bore ne znače ništa. Njihov opstanak na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vrijednost i veličinu.

U prethodnih 10 godina KKN su održali više od 600 koncerata širom regiona – od intimnih klupskih svirki do festivalskih nastupa.

Svjedočenje neuporedivoj i tananoj lirici Olivera Nektarijevića, prvog među jednakima, iskustvo je koje se nezaustavljivo uvlači pod kožu, ne ostavljajući prostora za ravnodušnost. I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu svira ,,koncert svog života“ kojim poništava nametanje sveopšte bespomoćnosti.

Krajem 2014. godine Kanda Kodža i Nebojša su objavili sedmi album ,,Volja za moć“, u koprodukciji sa Casparom Wijnbergom. Nakon što je bio dostupan za besplatano preuzimanje na Exit Music etiketi, objavljen je i u hard copy verziji za izdavačku kuću Odličan hrčak.

Album Volja za noć je kritika dosada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući pored interesantnih muzičkih rešenja i produkcije na višem nivou ispovedne tekstove Olivera Nektarijevića sa nesumnjivom literarnom vrednošću.

Pored Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara), Janka Mostarlića (gitara), KKN-u se pridružio i Boško Stanojević koji je na mestu basiste zamenio dosadašnjeg člana Ognjena Beadera. Boletov do sada najpoznatiji muzički angažman predstavlja saradnja sa sastavom EKV u poslednjim mesecima delovanja benda, a utisci i samih KKN i publike na dosadašnjim koncertima govore da se radi o sjajnom muzičaru koji se izuzetno dobro uklopio u priču Kande Kodže i Nebojše.

Bend će nastupiti u OKC Abrašević 


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.