Mikser Kids na Mikser festivalu 24.05.2019

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Mikser Kids na Mikser festivalu 24.05.2019
Donji Dorćol, Cara Uroša, Belgrade, Serbia
24.May.2019 - 27.May.2019
14:00BeogradSrbija
Kultura života, dobročinstvo, briga o zajednici, kreativno razmišljanje, ekološka svest i zdrave životne navike formiraju se u najranijem periodu života, stoga su najmlađi posetioci naša strateški najvažnija publika. Na Mikser festivalu 2019 biće predstavljen program edukativnih i kreativnih radionica i interakcija za decu i tinejdžere koji otvaraju horizonte ka sve potrebnijim zanimanjima u oblasti održivog razvoja i savremenih tehnologija koja danas još uvek ne postoje. Mikser Kids će postati i velika učionica i igraonica za odrasle, jer o razumnijem odnosu prema planeti možemo mnogo naučiti upravo od najmlađih od kojih smo je i „pozajmili“. Idealno mesto za zamenu uloga i razmenu mišljena sa najmlađim Mikserovcima o važnim globalnim pitanjima biće Biblioteka Muzeja nauke i tehnike smeštena u dvorište zdanja, sa baštom koja će nas štititi od globalnog majskog zagrevanja.

Ovogodišnja tema Mikser kids zone „Filantropija”, osmišljena je kao „učionica-radionica“ u kojoj će deca uzrasta od 7 do 18 godina, u inspirativnom prostoru Muzeja nauke i tehnike, imati mogućnost da bolje razumeju i istraže koncept „brige za drugoga“ kroz rešavanje društvenih i ekoloških izazova pomoću novih tehnologija, različitih inovativnih obrazovnih praksi u cilju dizajniranja lepše i humanije budućnosti.

U okviru trodnevnog programa KidMaker radionica koje organizuje KidHub, deca će se kroz igru upoznati sa UN ciljevima održivog razvoja, dizajnirati društvene igre, moći će da nauče osnovne elemente programiranja video igara u Pythonu, promišljaju i dizajniraju kreativna održiva rešenja grada budućnosti na prvom školskom Dizajantonu (dizajn maratonu). Designathon Works je inovativni program iz Holandije koji povezuje ekologiju, dizajn i IT s fokusom na UN ciljeve održivog razvoja. Deo je Ashoka mreže socijalnih inovacija i Lego Re-Imagine learning mreže.

Gostujući programi omogućiće učesnicima da se upoznaju i sa inovativnim konceptom proučavnja odnosa škole i naselja na gradskoj periferiji koji razvija Škograd. Igrajući inovativnu edukativnu društvenu igru „Trip“ upoznaćemo se sa konceptom društvenog preduzetništva.

KidHub, sa kojim Mikser ove godine partnerski organizuje deo dečijeg programa koji će se odvijati u Muzeju nauke i tehnike, je prvi dečji hab posvećen je osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe zasnovane na dizajnu, novim tehnologijama, mejker obrazovanju, socijalnim inovacijama i kreativnom preduzetništvu. Program ovog dela Mikser festivala je podržan u sklopu „Festivala filantropije“, koji se realizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja, koji uz podršku USAID Serbia-a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.