Promocija zbirke poezije "Vežbanka za strah" 09.02.2019.polet

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Promocija zbirke poezije "Vežbanka za strah" 09.02.2019.polet
Cetinjska 15, Belgrade, Serbia
09.Feb.2019
19:00BeogradSrbija
U subotu, 9. februara u galeriji Polet održaće se promocija interaktivne ilustrovane zbirke poezije „Vežbanka za strah“. Zbirka je nastala u saradnji Sare Radojković (pesnikinje, dramaturškinje i novinarke) i Sonje Bajić (ilustratorke i arhitekte), a u izdanju Kontrast izdavaštva.

Ova knjiga – sveska, predstavlja neobično delo u kojoj se poezija i ilustracija kao autonomna umetnička dela ukrštaju i udružuju sa ciljem da pruže jedno malo drugačije čitalačko iskustvo.

Baveći se temom straha ali i oslobađanjem od straha poezija i ilustracija grade suptilne narativne niti usput ostavljajući prostora za to da se čitalac uključi u kreativni proces, onako kako on ili ona osećaju da treba.

U uvodnoj reči Sara i Sonja poručuju „ Ova knjižica je tvoja knjižica, ona u koju možeš upisati sve svoje strahove i sumnje. Mi ti ne obećavamo da će nakon čitanja oni biti kao rukom odneseni, jer verovatno neće. Ova vežbanka ti samo pruža mogućnost da se sa njima poigraš i da ih pretvoriš u nešto lepo – pesmu, ilustraciju, misao… Ono što ipak sa sigurnošću znamo je sledeće – gde ima straha, ima i hrabrosti.“

Vidimo se u subotu, 9. februara na promociji!


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.