Unutrašnji Okean / Valentina Brostean 03 – 09.07.2019. KC Lab

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Unutrašnji Okean / Valentina Brostean 03 – 09.07.2019. KC Lab
Dr Hempta 2, Novi Sad, Serbia
03.Jul.2019 - 09.Jul.2019
12:00Novi SadSrbija
Serija “Unutrašnji Okean”

Reč autora:

Stvarala sam slike koje se mogu definisati kao jedan samostalni svet, sa sopstvenim zakonima i načelima. Koliko god da sam gledala u prirodu i kolektivnu realnost življenja nisam to činila nikako da bih je verno prenela već da bih u njima otkrila analogne procese koje sam koristila za izgradnju sveta svoje slike, tezeći ka dubokoj i intimnoj analizi u prikazu savremenog čoveka – glavnog aktera na mojoj vizuelnoj pozornici.

Oformljene ilustracije tim su aktom postale psihološke i likovne činjenice. Narativni i simbolični, često intenciozno prenaglašni elementi imaju zajedničku oznaku u korišćenju čovekovog lika, kao medijuma za uspostavljanje odnosa i sa potpunom imaginacijom i sa realnim životom. Spajajući suportnosti i kontraste kompleksne ljudske prirode, ovaj projekat bavi se unutrašnjom analizom intimne sfere našeg duhovnog bića, internim traženjem, tihim vapajem individue, tezeći da je prikaže kao svojevrsnu refleksiju u ogledalu. Reflektujući primarno unutrašnji svet sazdan na bazama koje potiču od spoljašnjeg, evociram pitanja o identitetu, smislu, postojanju, svrsi, bivostvovanju – u sferi svakodnevice i u sferi imaginarnog i intimnog. Inspirisana arhetipskim ali takodje i savremenim momentom, osvrćući se ka željama, strahovima, težnjama, stanjima i situacijama – moja vizija sveta je narativna priča koja u sebi ima intenciju spajanja dveju udaljenih realnosti bez napuštanja područija našeg iskustva – od spoljnog sveta ka sebi iznutra i opet obrnutim procesom od sebe iznutra ka spoljnom svetu, težeći ka celini.

Svako delo je misao, zabeleška, priča, poruka, vrisak, vizuelna eksklamacija – forma koja nas navodi da oslušnemo i valutiramo neke proživljene istine, kolaž koji formira lik savremenog čoveka, njegovu osamu, nejgovu izgubljenost, njegovu bespomoćnost u velikom i nepredvidivom okeanu postojanja u kome je svako od nas podjednako bitan na intimnom planu i moguće nebitan i potrošan na onom globalnom?!

Realno postaje irelano a deskriptivno ima težnju ka magičnom, ono što je mnogo puta viđeno u mojim delima ima težnju ka prelasku u fantastično i prenaglašeno – uvek sa retro ukusom nostalgije i prikrivene anksije. Time su stvorene dve vrste relanosti koja jedna drugu dovode u pitanje, transponuju posmatrača u jednu novu daleku dimenziju i zahtevaju intenzivnu analizu, osvrt, kritiku – unutrašnju refleksiju i zapitanost nad sudbinom nas, malih-velikih ljudi, čoveka u svoj njegovoj slavi i tragediji, tako bizarno bitnog i nebitnog, lepog i odvratnog, večnog i prolaznog – istovremeno!

Ulaz je slobodan.
Dobrodošli!

O autoru:

Valentina Brostean is a multidisciplinary Artist, originally from Novi Sad, currently based in beautiful sunny Italy. Graduated from Faculty of Fine Arts Novi Sad, she holds the BFA degree in graphic design and MFA degree in Illustration and Book design.

Web: http://www.valentinabrostean.com/
Instagram: https://www.instagram.com/valentina_brostean/?hl=en
Behance: https://www.behance.net/valentinabrostean
Shop: https://www.etsy.com/shop/valentinabrostean


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.