Uputstvo za unos događaja

Unos događaja na sajtu Adriafest je potpuno besplatan i slobodan. Jedini uslov za mogućnost unosa je da budete registrovani (da imate svoj profil na sajtu) i da pri unosu budete ulogovani.

Kako da se registrujete

Registracija je laka. Klikom na dugme u meniju REGISTRACIJA bićete prosleđeni na stranu za registraciju:

Na ovoj strani je potrebno da unesete neko Korisničko imei vašu Email adresu. Unesite validnu email adresu. Mejl za potvrdu registracije će biti poslat na ovu adresu. Ukoliko ona nije validna, registracija neće biti uspešna. Takođe, kasnije pri unosu događaja, potvrda o unešenom i/ili prihvaćenom događaju će biti poslata na tu istu email adresu. Obavezno obeležite polje: NISAM ROBOT (I am not robot). Ova provera nam omogućava potvrdu da se zaista radi o osobi koja želi da otvori nalog i da nije automatizovana skripta koja može da ošteti podatke na sajtu.

Proverite vaš email nalog. Dobićete mejl sa linkom.

Kliknite na dobijeni linki bićete preusmereni na stranu gde ćete podesiti lozinku za vaš nalog.

Sistem će vam ponuditi neku lozinku. Možete ostaviti tu lozinku ili uneti neku svoju. Svakako zapamtite lozinku koju ste odabrali, jer će vam ista biti potrebna za prijavu kasnije. Nakon toga kliknite na dugme Resetovanje lozinke.

Vaš nalog je sada uspešno kreiran.

Kako da se prijavite

Prijava se radi klikom na dugme PRIJAVA u meniju. Bićete zatim preusmereni na stranu za prijavu, koja je slična strani za registraciju. Ovde je potrebno da unesete vaše korisničko ime ili email adresu koju ste uneli prilikom registracije i vašu izabranu lozinku. Zatim obeležite polje NISAM ROBOT i kliknite na dugme Prijava:

Nakon uspešne prijave bićete prosleđeni na vaš profil:

Kako da dodate događaj

Klikomna dugme DODAJ DOGAĐAJ (dugme se nalazi na više mesta na ekranu) dolazite do strane za unos događaja.

Od Vas zavisi koliko će dobro biti događaj unešen. Nijedno polje nije obavezno,ali PREPORUČUJEMO da unesete sve podatke vezane za vaš događaj. Na gornjoj slici vidite da pri unosu prvo unesete NASLOV DOGAĐAJA. Zatim možete uneti sadržaj događaja.

Ovaj deo ekrana podeljen je na dva dela, unos naslova i sadržaja na srpskom/hrvatskom/makedonskom/crnogorskom/bosanskom jeziku i sa desne strane na engleskom jeziku. Ukoliko sadržaj unosite na engleskom jeziku omogućili smo i pomoćno prevođenje klikom na dugme prevedi, sa kojim možete automatski prevesti vaš tekst. Za prevođenje koristimo servis Google Translate pa samim tim preporučujemo da prevedeni tekst naknadno proverite.
Ukoliko želite da Vaš događaj bude vidljiviji, unesite Naslov i Sadržaj na engleskom jeziku. Na ovaj način vaš događaj će se pojavljivati i na engleskim stranama sajta Adriafest.com, a sam događaj biće vidljiviji za posetioce iz drugih zemalja

Odmah ispod unosa sadržaja birate kategoriju kojoj događaj pripada. Možete izabrati više kategorija. Izabrane kategorije biće obojene u crveno:

Odmah ispod kategorija unosite lokaciju. Zbog lakšeg i boljeg pretraživanja korisnika na sajtu Adriafest potrebno je da izaberete prvo državu u kojoj se dešava događaj, zatim grad u državi (ukoliko grad ne postoji u listi naselja izaberite najbliže naselje. Možete nas kasnije kontaktirati ako želite da vaše naselje bude ubačeno u listu). Odmah ispod unesite tačnu adresu događaja: kafić, kafana, objekat… Ovaj unos povezan je sa Google mapama pa pri kucanju dela imena objekta ili adrese dobićete listu predloga adresa od strane Google mapa,gde možete izabrati neku od ponuđenih adresa.

Izborom adrese, ta adresa prikazaće se na maloj mapi ispod:

Odmah ispod unesite Datum događaja. Datum se unosi kao period vremena koji događaj uzima – datum početka i datum završetka događaja. Pri unosu pojaviće vam se kalendar gde birate datum početka i datum završetka. Ukoliko vaš događaj počinje i završava se u istom danu onda dva puta kliknite na isti datum. Zatim kliknite na dugme Zatvori.

Odmah ispod unosite vreme početka događaja i obeležite ukoliko je ulaz za vaš događaj besplatan.

Poslednju stvar koju unosite je slika koja će predstavljati vaš događaj. Možete uneti bilo koju sliku. Obratite pažnju da slika ne bude previše mala (ne manja od 600px u širini ). Tako]e maksimalna veličina slike mora da bude 2Mb.

Izaberite neku sliku sa vašeg računara .

Kada ste popunili sva polja, proverite još jednom vaš unos i kliknite na dugme Dodaj događaj.

Bićete prosleđeni na stranu pregleda unešenog događaja.

**** Vaš događaj neće odmah biti vidljiv na sajtu. Pre konačne objave događaj ide na proveru kod administratora sajta Adriafest.com, koji će još jednom proveriti da li ste uneli sve i objaviti Vaš događaj. Kada se događaj objavi, dobićete obaveštenje na email adresu koju ste uneli za vaš nalog

Profil

Pogledajte video uputstvo