Velikiuskršnji karneval 27 – 28.04.2019. Tašmajdan

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Velikiuskršnji karneval 27 – 28.04.2019. Tašmajdan
Tašmajdan, Bulevar kralja Aleksandra, Belgrade, Serbia
27.Apr.2019 - 28.Apr.2019
12:00BeogradSrbija

U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika, Gradska opština Palilula u saradnji sa organizatorima festivala, najavljuje treći po redu „Veliki uskršnji karneval“ koji će se i ove godine, na radost najmlađih, održati u jednom od najlepših beogradskih parkova.

Ovaj dvodnevni festival prazničnog duha održaće se još jednom u Tašmajdanskom parku, 27. i 28. aprila gde će posetioci kao i svake prethodne godine biti u prilici da uživaju u besplatnom celodnevnom programu namenjenom celoj porodici.

🥰 🐶 👨‍👩‍👧‍👦 🐯 🐥 🦋 🌷 🦄 🌺 🌳 🐰 🐣 😍

Veliki uskršnji karneval obeležiće mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnoj festivalskoj bini gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači, kao i defile maskota omiljenih dečijih
junaka. Najmlađe posetice očekuje osam različitih celodnevnih kreativnih radionica, uživanje u sadržajima „zabavnog grada“, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još mnogo toga.

Pored brojnih zabavnih sadržaja, posetioci će moći da istaknu i svoj takmičarski duh ukoliko se prijave za tradicionalno nadmetanje u „tucanju jajima“. U ovoj disciplini posetioci svih uzrasta mogu da oprobaju svoju sreću i da osvoje neku od lepih nagrada koje su pripremili organizatori karnevala.

Najsimpatičnija od svih takmičarskih disciplina, ipak je „trka u puzanju beba“ u kojoj se i ove godine očekuje veliki broj prijavljenih mališana koji će se boriti za svoja nova kolica, koja i ove godine pobedniku trke donira Gradska opština Palilula.

Manifestacija pre svega ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja zdravog takmičarskog duha kod najmlađih ali pre svega, akcenat je na razvijanju osećaja društvene odgovornosti.
Zato je u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije opštine pre tri godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda, pa će se tako mališani i ove godine takmičiti u posebnim takmičarskim disciplinama „izbor
za najlepše oslikano jaje“ kao i „izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe“ kako bi pomogli nekim od svojih drugara kojima je pomoć neophodna.

Rukotvorine osnovaca koje budu najkreativnije, biće izložene na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskšnje korpe po izboru, i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

Vidimo se na Velikom Uskršnjem Кarnevalu!


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.