VOLFERT BREDEROD TRIO, 28.10.2017, Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
VOLFERT BREDEROD TRIO, 28.10.2017, Dom omladine
Dom omladine, Beograd
28.Oct.2017
BeogradSrbija

U okviru programa 33. Beogradskog džez festivala Volfert Brederod Trio nastupiće u subotu, 28. oktobra od 19:30č u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Koncert je realizovan uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji. Holandski pijanista Volfert Brederod (Wolfert Brederode) vraća se na naš festival posle izuzetnog koncerta u kvartetu 2009. godine. Ocenjen kao jedno od velikih otkrića, zahvaljujući svojoj osećajnoj muzici sa stavom, Volfert je u međuvremenu izrastao u zrelog umetnika, svakako  najzapaženijeg u svojoj generaciji holandskih džez stvaralaca.

Ono što je još važnije, jeste činjenica da je njegov rad zapravo jedan od onih koji označavaju duh vremena i nude okrenutost intimi u vremenu kad se čini da je kroz sveprisutne medije i ono naše najprivatnije postalo javno.

Muzički izraz Volferta Brederoda (1974) obeležava prefinjeno i fokusirano izvođenje, sklonost ka prirodnom toku muzike, otvorenost prema raznim stilovima i neumorno istraživanje novih horizonata. Kroz mnoge saradnje sa lokalnim veličinama, kao što je Juri Honing, međunarodne projekte, kao i radove za pozorište i film, izgradio je prepoznatljiv,  autentičan stil. Komercijalno sve uspešniji i od kritičara sve priznatiji, na petnaest izdanja što beleže njegov zvuk u različitim muzičkim kombinacijama, Volfert se predstavlja kao izuzetno osetljiv umetnik koji nam uspešno otkriva tajne džez vizije za novi milenijum.

U Beogradu će predstaviti novi trio u kome su još Guli Gudmonson i Jasper van Hulten, sa kojim je prošle godine objavio izvanredan, naglašeno lirski album „Black Ice“ za produkciju ECM. Proverite danas ono što smo na Beogradskom džez festivalu znali još pre nekoliko godina!

Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže.Within the program of the 33rd Belgrade Jazz Festival, Voltert Brederod Trio will perform on Saturday, October 28, 19:30 in  Dom omladine of Belgrade.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.