Winter Fest i Ledena šuma 28.11 – 29.12.2018.

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Winter Fest i Ledena šuma 28.11 – 29.12.2018.
Novi Sad, Serbia
28.Nov.2018 - 29.Jan.2019
10:00Novi SadSrbija

Novi Sad će biti stvarno čaroban i ove zime. Kao i prošle godine, čekaju vas fijakeri, kao i dve zimske manifestacije Winter Fest i Ledena šuma, sa mnoštvom iznenađenja.

Novi Sad će imati pravi Christmas market kakav imaju evropske metropole, ali i prave praznične manifestacije. Moći ćete da uživate u prazničnoj idili uz sve elemente. Fijaker, koji se posle 50 godina ponovo pojavio na novosadskim ulicama, ponovo će biti tu.

Ovogodišnji Winter Fest će trajati od 28. novembra do 29. decembra, s tim što će možda biti i produžen.

Jedna od organizatorki festivala, Milena Biga iz kompanije „Ninamedia“, istakla je da je ovaj festival nastao po uzoru na najbolje svetske zimske festivale.

„Već treću godinu za redom smo deo novosadske zimske čarolije i drago nam je što ćemo ponovo uveseljavati Novosađane, turiste i goste na Trgu slobode. Svi koji su se poslednje dve godine zatekli na centralnom gradskom trgu tokom trajanja festivala mogli su da uživaju u nastupima novosadskih bendova i di-džejeva, u pogramu ‘raspevane jelke“’ na kojoj su nastupala uglavnom deca i lokalni muzički sastavi, a isto tako mogli su da prisustvuju različitim izložbama i da se provozaju fijakerom kroz centar grada“, rekla je Biga.

Na svečanom otvaranju festivala nastupio je hor „Čuperak“ iz Kikinde, a zatim i ženski tamburaški sastav „La Banda“ iz Novog Sada.

I ove godine svake večeri od 18 časova biće organizovani nastupi dečjih horova iz cele Vojvodine na ‘raspevanoj jelci’, dok će muzički bendovi i di-džejevi nastupati samo vikendom.

winterfest

Na više štandova tokom dana prodavaće se hrana, piće, umetničke rukotvorine i slične stvari, a nova novogodišnja dekoracija upotpuniće već okićeni Trg slobode. Takođe, biće organizovane i humanitarne akcije.

fijaker-novi-sad
Foto: Dejan Kolar

Ledena šuma je rezervisana za period od 7. decembra do 20. januara u Dunavskom parku. Kao i prošle godine, samo raskošnije, pored velikog klizališta i staze za klizanje oko jezera će svaki dan biti organizovan i kulturno-umetnički program.

Ove zime će svi uživati u čarobnom Novom Sadu.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.