8.MikroFAF, 12.10 – 14.10. 2017, Beograd

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
8.MikroFAF, 12.10 – 14.10. 2017, Beograd
Jugoslovenska kinoteka
12.Oct.2017 - 14.Oct.2017
BeogradSrbija

Osmo izdanje MikroFAF-a održaće se 12-14. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u organizaciji Udruženja „Satibara”. Sa fokusom na umetničkoj slobodi, samoorganizovanosti, gerilskom filmu, art brutu, low-fi filmu, eksperimentalnim formama i svim audio-vizuelnim oblicima kroz koje autori imaju potrebu da se izraze (Glasno!), festival je ove godine obeležen sloganom LOUD EDITION! Akcenat je na filmu kao sredstvu skretanja pažnje na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju.

Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je delo nastalo iz potreba da se digne glas u ime onih koji ćute.

Na konkurs je pristiglo više stotina filmova iz svih krajeva sveta: Balkana, Evrope, SAD, Kanade, Australije, Rusije, Iraka, Irana, Indije, Afrike, Južna Amerike, Kine, Japana, Mjanmara, Latvije… Na naše veliko zadovoljstvo, prijavili su se brojni mladi autori. Za takmičarski program odabrana su 63 fima.

Mikropolis nagrade, ručno rađene statuete akademske umetnice Jelene Bošković, biće dodeljene autorima filmova u tri kategorije:

Kratki uradi sam film. Odnosi se na filmove u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

Loud Film. Ova kategorija namenjena je filmovima koji skreću pažnju na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju.  Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je nastao iz potrebe da se digne  glas u ime onih koji ćute.

Članovi žirija 8. MikroFAF-a:  Filip Ćetković, Dejan Petrović i Marko Grba Singh.

Pored takmičarskog programa u  kojem će biti prikazani filmovi autora svih uzrasta i zanimanja, u revijalnom programu će biti predstavljeni Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“ iz Požege i filmske radionice za mlade „Moj krupni plan” iz Beograda.

 

Sorry, this entry is only available in Srpski.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.