Afro Cuban All Stars 02.11.2019. Sava Centar

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Afro Cuban All Stars 02.11.2019. Sava Centar
Sava Centar, Milentija Popovića, Belgrade, Serbia
02.Nov.2019
20:30BeogradSrbija
Kategorija
Koncertni program
Datum
02 novembar 2019 20:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cena ulaznica: 1800, 2000, 2300 i 2700 dinara

 

Svetski priznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars, mnogoljudni orkestar kog predvodi Juan de Marcos Gonzalez, održaće koncert 2. novembra u Sava Centru u Beogradu.

„Sa Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika“, objašnjava Juan de Marcos Gonzalez.

Izuzetno bogato muzičko nasleđe Kube Afro Cuban All Stars uspešno predstavlјaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma „A Toda Cuba le Gusta“, koji je snimlјen, kao deo iste studijske sesije, i objavlјen 1997. godine zajedno sa čuvenim albumima „Buena Vista Social Club“ i “ Introducing Ruben Gonzalez“.

Upravo je de Marcos bio arhitekta projekta „Buena Vista Social Club“. Kao muzički direktor de Marcos je bio okupio vrsne stare muzičare kakvi su Ibrahim Ferrer, Pio Leiva, Manuel Licea “Puntillita”, Omara Portuondo, Ruben Gonzalez i ostali, dogovorivši se sa producentom Nikom (Nick) Goldom da za njegovu diskografsku kuću World Circuit snime par albuma u Havani, kojima će odati počast zlatnom dobu kubanske popularne muzike tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka.

Dvonedelјno snimanje sa veteranima kubanskog zvuka iznedrilo je, najpre „A Toda Cuba le Gusta“, a uz pomoć američkog producenta i multiinstrumentaliste Ry Cooder-a i „Buena Vista Social Club“ i “ Introducing.Ruben Gonzalez“, ukupno tri sjajna albuma koja su zauvek izmenila pogled ostatka sveta na kubansku tradicionalnu muziku.

Nakon uspeha „A Toda Cuba le Gusta“, de Marcos je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra, i na zapaženim sledećim albumima „Distinto, Diferente“ (1999) i „Step Forward“ (2005), kao i na živom „Absolutely Live“ (2009) i „Absolutely Live II“ (2017). Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Marcos je danas zainteresovan da promoviše brilјantne mlade muzičare Kube. Stoga Afro-Cuban All Stars čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

„Pokušavamo da stvorimo most između savremene i tradicionalne kubanske muzike, da pomešam obe stvari kako bi lјudi shvatili da kubanska muzika nije stala u vremenu, već je nastavila da se razvija…“, objašnjava Juan de Marcos suštinu današnjeg Afro Cuban All Stars. Muzičar kog je uticajni portal Songlines prozvao „kubanskim Kvinsijem Džonsom“ dodaje: „Važno je održati kontinuitet, kao što je važno nastaviti borbu za identitet kubanske muzike“.

Ulaznice u prodaji na blagajni Sava Centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.