Bernays Propaganda 09.02.2019. Elektropionir

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Bernays Propaganda 09.02.2019. Elektropionir
Cetinjska 15, Belgrade, Serbia
09.Feb.2019
20:30BeogradSrbija
Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran predstavljaju
Bernays Propaganda (Makedonija)

Najuzbudljiviji bend na regionalnoj muzičkoj sceni Bernays Propaganda vraća se koncertima posle nekoliko godina pauze. U okviru povratničke turneje posetiće Beograd u subotu 9. februara gde će u Elektropioniru svirati svojevrsni „best of“ set sastavljen od pesama Bernays Propaganda, ali i ostalih „sestrinskih“ bendova – XaXaXa, My Tear, 21 vek, Vasko Atanasoski…

Ulaznice će biti u pretprodaji u Zaokretu od 24. januara po ceni od 500rsd.

Tokom cele karijere ovi disco-post-punk ratnici iz Skoplja, od debija „Happiness Machines“ (2009) do poslednjeg studijskog albuma „Politika“ (2016), ostali su verni filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, tri nuklerna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP – na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

Odsvirali su brojne turneje i stotine koncerata u Evropi i Americi. Bili su i ostali omiljeni bend publike i muzičkih kritičara, ali u trenutku kada to niko nije očekivao, Bernays Propaganda su posle četvrtog albuma „Politika“ i još jedne runde intenzivnih koncerata odlučili da smanje svoje aktivnost na bazalni metabolizam, a članovi su se posvetili svojim solo projektima (Vasko Atanasoski, My Tear, 21 vek…).

Posle nekoliko godina zatišja, Bernays Propaganda nam se vraćaju u svojevrsnoj „best of“ formaciji. Uz Kristinu Gorovsku (vokal), Vaska Atanasoskog (vokal, gitara) i Denija Krsteva (elektronika), bendu su se priključili i Rade Jordanovski (bas) i Kristijan Lafazanovski (bubanj). Paralelno sa nedavno objavljenim EP izdanjem „Ništo nema da ne razdeli“ i novim albumom „Druga mladost, treći svetski rat“ najavljenim za jesen ove godine, Bernays Propaganda nam dolaze u okviru turneje na kojoj u 150 minuta izvode 33 pesme. Na repertoaru će se, osim pesama iz kataloga Bernays Propagande naći i neke od pesama ostalih bendova u kojima je ekipa svirala i još uvek svira (XaXaXa, My Tear, 21 vek i Vasko Atanasoski).

Osim otvaranja novog uzbudljivog muzičkog poglavlja za Bernays Propagandu, ovaj je koncert i izvrsna prilika za uvid u stanje na današnjoj makedonskoj muzičkoj sceni na kojoj su Tina, Vasko, Deni, Rade i Kristijan s matičnim i ostalim bendovima jedni od najaktivnijih i najkreativnijih učesnika.

Bernays Propaganda – Mojata Marija: youtu.be/1eVOXeZX0C0
bernayspropaganda.bandcamp.com


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.