BETI ĐORĐEVIĆ & FRIENDS 19.02.2019. Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
BETI ĐORĐEVIĆ & FRIENDS 19.02.2019. Dom omladine
Makedonska 22, Belgrade, Serbia
19.Feb.2019
20:00BeogradSrbija

Dom omladine Beograda sa zadovoljstvom predstavlja veliki solistički koncert naše muzičke dive Beti Đorđević, koja će sa ekipom odabranih muzičara nastupiti u utorak, 19. februara i provesti publiku kroz hitove evergrina, soula i džeza koji su obeležili njenu višedecenijsku karijeru. Koncert se održava u Velikoj sali DOB, sa početkom u 20 časova, a ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs. Cena ograničenog broja ulaznica u pretprodaji iznosi 600 RSD, dok će redovna cena iznositi 800 RSD. Mesta su sedeća i numerisana.

POČNIMO LJUBAV ISPOČETKA!

Karijera Beti Đorđević krije jednu od najuzbudljivijih životnih priča na ovdašnjim prostorima. Usponi i padovi, obrti od sreće do nesreće i nazad, doneli su njenim pesmama notu ličnog iskustva kakvo malo koja pevačka zvezda na našim prostorima ima. A Beti i njen nezaboravan glas i inače predstavljaju posebno blago ovdašnje muzičke scene.

Beti Đorđević je svoj zanat „ispekla“ na mestu koje je bilo najbliže američkoj klupskoj sceni šezdesetih i sedamdesetih – u klubovima za američke oficire u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj, u kojima je nastupala pevajući soul, džez i fank repertoar. Klasične numere zlatnog doba američkog soula u verzijama Arete Frenklin, Dion Vorvik, Dajane Ros ili Dajne Vošington, tako su u njenoj interpretaciji imale odmah proveru pred publikom prepunom pravih poznavalaca, kojima se Beti dokazivala iz večeri u veče.

Ova nezaboravna škola, pretvorila je koncertni nastup Beti Đorđević u pravu senzaciju kad se pojavila u Beogradu 1971, nastupajući prvo u Topčiderskoj noći, a potom u klubu Hotela Jugoslavija. Svedoci se sećaju da se čekalo na red da se uđe i oseti atmosfera svetske zabava, sa aktuelnim hitovima sa američkih top lista. Stalna serija ovih usijanih večeri koje su promenile muzičku sliku Beograda, željnog otvaranja ka svetu, tako je upisala Beti u gradsku legendu i pre nego što se proslavila na tadašnjoj pop sceni.

 

 

Zahvaljujući interesovanju kompozitora Aleksandra Koraća, Beti Đorđević je postala stalan učesnik jugoslovenskih festivala zabavne muzike tokom sedamdesetih. Njen hit „Počnimo ljubav ispočetka“ sa Beogradskog proleća 1976, danas je svakako najpoznatija numera u njenom izvođenju, himna romantičnog pozitivizma, koja verno odslikava duh jednog doba u kome je i muzika bila bliskija čoveku. Tokom svoje karijere objavila je desetak singlova i dva albuma, pre nego što je do kraja osamdesetih polako skliznula u zaborav, kao i ceo milje naše šlagerske muzike, pregažen naletom novih muzičkih formi, od kojih je turbo-folk bio najagresivniji.

 

Interesovanje za muziku koju je izvodila je obnovljeno tek posle 2000. godine, posredstvom CD kompilacija najvećih hitova jugoslovenske zabavne muzike, na kojima je Beti Đorđević imala zapaženo mesto. Puštanje njenih numera na radio stanicama i u kafićima predstavilo je Beti i nekoj novoj publici, a nastup na uvodnom koncertu Beogradskog džez festivala 2010. godine, doneo je njen uspešan povratak i pred novinare sa programom koji je izvela u Grand Kazinu, lociranom na mestu njenih velikih uspeha – Hotelu Jugoslavija. Klupska karijera Beti Đorđević ponovo je počela da dobija ubrzanje, da bi je televizijski program „Ja mogu sve“ (RTS), ponovo predstavio najširoj javnosti u celoj zemlji, lansirajući je kao klasičnog pop izvođača iz najbolje tradicije naše muzike. Najnoviji period u njenoj karijeri krunisan je nastupom na Beoviziji 2018, gde je zajedno sa Rambom Amadeusom izvela njegovu autorsku kompoziciju „Nema te“.

 

 

Beti Đorđević će uz sastav “Friends na koncertu u Domu omladine Beograda 19. februara rekapitulirati celu karijeru: prvi deo nastupa biće posvećen njenim najvećim hitovima iz oblasti zabavne muzike, a drugi će predstaviti njenu veliku ljubav – odabrane soul i džez numere. Nezaboravna emotivnost i velike glasovne mogućnosti ove jedinstvene, autentične dive naše muzičke scene, biće predstavljenje u najboljoj produkciji i to na mestu koje je takođe vezano upravo za istoriju džez muzike u našim krajevima.

 


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.