Autostopiranjem u beli svet!?

Autostopiranje, način da se od tačke A do tačke B  stigne za malo para uz dosta zabave.

Realno, sve košta,  autobuska karta, gorivo za automobil o avionskoj karti da i ne pričamo. Mladi ste, hoćete da upoznate svet o kome ste toliko čitali, gledali slike, filmove.

Odvažite se i krenite u avanturu autostopiranja. Kao neko ko se oprobao u ovome mogu da podelim par saveta i istaknem prednost i manu.

Za početak od rekvizita potrebno vam je: jedna olovka, jedan karton malo veći sa ispisanom željenom destinacijom i osmeh na licu. Kada uspešno ustopirate vozilo potrebna vam je dobra energija i komunikativnost. Najbitnije od svega je da nikada ne stopirate podignutog palca a okrenutih leđa. Po nepisanim autostoperskim pravilima to je nepoštovanje vozača te je mala verovatnoća i da će vam stati.

Vaš vozač je ili usamljen na svom putu ili je i on autostopirao kao mlad pa zna kako autosopera učiniti najsrećnijim. Zato spremite se za fino ćaskanje i razmenu mišljenja. Uglavnom su teme tipa: odakle si, kuda si pošao,  zašto si se odlučio na autostopiranje, zatim se vaš šofer raspriča o svojim životnim putevima i tako par sati začas prođu. Priče koje tu možete čuti su neverovatne. Vaš prvi utisak o šoferu ubrzo se pretvara u blago divljenje jer saznajete vrlo zanimljive stvari iz njegovog života.

Naravno opasnosti uvek postoji zato devojkama uvek savetujem da ne stopiraju same. Da vas neko opljačka to je mala verovatnoća jer ljudi znaju da čim ste se odlučili na ovaj način putovanja para očigledno i nemate. Obucite se što jednostavnije, opuštenije i uvek će vam stati neki fini i kul vozači koji od vas očekuju samo dobru priču.

U slučaju da vas je autostoperska sreća nakratko napustila uvek treba biti dobro opremljen. Jedna vreća za spavanje, jedan manji šator, koja konzerva hrane i ne brinite preživećete:-)

Prednosti ovakvog putovanja su: ne potroši se mnogo novca, upozna se dosta ljudi, geografija postaje vaš omiljeni predmet. Na vašem opuštenom proputovanju upoznajete mesta za koja niste ni znali da postoje. Upoznajete ljude dobre volje koji su spremni da podele obrok sa vama.

Moj savet je ko nije, neka proba.  Posle sami procenite da li je lepše i zabavnije stopirati ili voziti se o sopstvenom trošku?

 


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.