Čuveni ruski saksofonista Oleg Kirijev 19.10.2019. Jazz Kantini Lisabon

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Čuveni ruski saksofonista Oleg Kirijev 19.10.2019. Jazz Kantini Lisabon
Čavketov pasaž, Belgrade, Serbia
19.Oct.2019
20:00BeogradSrbija
Čuveni ruski sasksofonista Oleg Kirijev i njegog kvartet nastupiće 19. oktobra u Jazz kantini Lisabon.

Ime ovog izvanrednog muzičara je već poznato našoj publici, budući da na Balkanu Oleg nastupa od 2016. godine. Zahvaljujući velikom interesovanju posle njegovog prvog pojavljivanja u Akademiji 28 usledili su nastupi na festivalima „Nišvil“, „Rođendan džeza“, koncerti u klubu Soul society, SKC-u, kao i na Kolarcu.

Muzičar je nastupao sa čuvenim balkanskim pijanistom Vasilom Hadžimanovim, pevačicom Jelenom Jovović…Ovu muzičku džez godinu u Srbiji je obeležio upravo koncert Olega Kirejeva i Vasila Hadžimanova na Kolarcu.

Kirijev se na džez sceni pojavljuje 1984.godine. Od 90-ih živi i radi po čitavoj Evropi i Americi, što je ostavilo upečatljiv trag u njegovoj muzici. Oleg Kirejev važi za muzičara sa respektabilnom biografijom: školovao se u Poljskoj, usavršavao u Americi u klasi Bud Shanka, nastupao sa mnogim značajnim džez imenima (Tom Harell, Hal Galper, George Cables, Ben Williams i drugi), sviraona svim prestižnijim džez festivalima u Americi i Evropi.

Njegovo stvaralaštvo je krunisano sa preko 15 albuma muzike različitog spektra od džeza do tradicionalne muzike različitih podneblja.

Kritičari u Americi i Evropi ističu da je Oleg Kirejev jedan od retkih muzičara koji sa lakoćom kombinuje različite muzičke žanrove i stilove: od džeza 20-ih godina prošlog veka do Johna Coltranea, od tradicionalnog do modernog.

Dođite da osetite emotivnu atmosferu, čujete božanski nadahnut zvuk saksofona Olega Kirejeva!!


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.