Delikatesni ponedeljak: Festival Rekonstrukcija 26.08.2019.KC Grad

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Delikatesni ponedeljak: Festival Rekonstrukcija 26.08.2019.KC Grad
Braće Krsmanović 4
26.Aug.2019
17:00BeogradSrbija
Pripremanje hrane ima terapeutsko dejstvo, a organizacija festivala je stresna. Zato, pomozite ekipi koja organizuje Festival Rekonstrukcija 2019 II Ajmo napolje! da se relaksira tako što će vam kuvati.

Pastu svi volimo. A mi vam spremamo dve maštovite, nekonvencionalne – ma prave umetničke testenine. Jednu nežnu, blagu, a upečatljivu, obojenu voćem i drugu markantnu, ljutkastu, karakternu.
Hrana je ljubav, umetnost je na ulici, a mi smo u KC Gradu 26. avgusta od 19h.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Festival Rekonstrukcija 2019 II Ajmo napolje! se ove godine održava po drugi put u javnim prostorima na Dorćolu – na ulicama i u Pančićevom parku, kao i u dvorištu OŠ „Kralj Petar Prvi“ i UK „Stari grad“ od 6. do 8. septembra pod sloganom koji poziva na zajedničko delovanje – „Ajmo napolje“!

Posle prošlogodišnjeg izdanja festivala u uzbudljivoj zgradi nekadašnje „Beobanke“, izlazimo u javne prostore sa idejom da uvedemo umetnost u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, tribine, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva.

Festival će biti otvoren 6. septembra u 19 časova, u UK „Stari grad” događajem koji će obeležiti jubilej – 20 godina od prvog graffiti jam-a u Beogradu, održanog u OŠ „Kralj Petar Prvi“. Biće predstavljena izložba dokumentarnih fotografija i predmeta, a neki od aktera pomenutog kolektivnog crtanja, učestvovaće na tribini „Umetnost je i dalje na ulici – 20 godina kasnije“.
Kao omaž pomenutom jubileju, u dvorištu OŠ „Kralj Petar Prvi“ odigraće se kolektivno oslikavanje pod prepoznatljivom etiketom „United Colors of Belgrade“, a učesvovaće 15 autora/umetničkih kolektiva aktivnih na srpskoj i međunarodnoj street art sceni, koji će svoje umetničke radove izvesti na zidu dugom gotovo 45 metara.

Crtaće: PIROS (Srbija), AKIRA (Srbija), WEEDZOR (Srbija), MOSK (Hrvatska), XYMO-RULE (Srbija), RAGE (Srbija), STAR (Srbija), SENSI (Srbija), JAPON (Španija), SKIRL (Austrija), DAS DROGEN (Srbija), NIKOLA MIHAJLOVIĆ (Srbija) i pobednici konkursa za mlade umetnike/ce.

Fasade na Dorćolu, odabrane u saradnji sa žiteljima/kama sa Starog grada, oslikavaće domaći, regionalni i inostrani umetnici i umetnice: Julieta XLF (Španija), Sebas Velasco (Španija), Wuper (Srbija), Studio „Kriška“ (Srbija), Tifani Rubi (Hrvatska), Nikola Radojičić – Braća Burazeri I SUB ZERO (Srbija), SUPER TIMOR (Srbija).
U Pančićevom parku biće smeštene izložbe ulične fotografije, stikera, izložba „Udomi umetnost“, prostorne instalacije, market, muzički program, a posetioci/teljke će moći da posmatraju i crtanje uživo.
Više informacija o programu: https://www.facebook.com/FestivalRekonstrukcija www.festivalrekonstrukcija.com


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.