Denisa Macujeva sa Simfonijskim orkestrom RTS 03.04.2024. Kolarac

EVENT IS OVER
Denisa Macujeva sa Simfonijskim orkestrom RTS 03.04.2024. Kolarac
Studenski trg 5
03.Apr.2024
20:00BeogradSrbija
Novi termin koncerta Denisa Macujeva sa Simfonijskim orkestrom RTS
Svetska pijanistička zvezda – Denis Macujev, nastupiće sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije, uz maestra Dejana Savića, na koncertu koji će biti održan u novom terminu, 3. aprila, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.
Macujev će se beogradskoj publici predstaviti jednim od najzahtevnijih dela, poznatim „Drugim koncertom za klavir i orkestar“ Sergeja Rahmanjinova, delom koje od svoje premijere, 1902. godine, sve do danas, svojom snagom i poetikom uzbuđuje publiku. Ovo je prilika i da saznate zašto kritičari Macujeva nazivaju predstavnikom prave ruske izvođačke škole – Volodosa, Kisina Giljelsa i najavljuju kao „novog Horovica“. Iste večeri biće izvedena i „Serenada br. 1, u De-duru, op. 11“ Johanesa Bramsa, kompozicija koja je na premijeri uzburkala publiku, a dugotrajni aplauzi iza svakog od šest stavova bili toliko snažni i nisu se smirivali sve dok kompozitor nije izašao na scenu.
Koncert počinje u 20 časova.
Kupljene karte za koncert koji je bio planiran za 25. januar, važiće i za novi datum koncerta. Svima koji su zainteresovani da vrate karte, biće omogućeno da to i učine.
Karte u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine i online putem linka bit.ly/denismacujev

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.