Graz meets Belgrade – Big Bend RTS, Stjepko Gut, Luis Bonilja, Renato Kiko i Zigi Fajgl 28.02.2023. Kolarac

EVENT IS OVER
Graz meets Belgrade – Big Bend RTS, Stjepko Gut, Luis Bonilja, Renato Kiko i Zigi Fajgl 28.02.2023. Kolarac
Studenski trg 5
28.Feb.2023
20:00BeogradSrbija
Big Bend RTS, Stjepko Gut, Luis Bonilja, Renato Kiko i Zigi Fajgl
Graz meets Belgrade deo je jedinstvenog džez putovanja na koje će vas povesti Big Benda RTS. Ansambl će scenu podeliti sa vodećim muzičarima današnjice, spajajući dva grada – Grac i Beograd. Gosti koncerta biće Luis Bonilja, trombon, Renato Kiko, klavir, kao i Zigi Fajgl, dirigent, sadašnji dekan Džez odseka akademije u Gracu. Na koncertu će nastupiti i Stjepko Gut, dirigent i trubač, a ovoga puta predstaviće se i u novoj funkciji šefa dirigenta Big Benda RTS.
Koncert će biti održan u Kolarčevoj zadužbini, 28. februara, u 20 časova. Karte u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine.
Ovim koncertom Big Bend RTS obeležava višedecenijsku vezu dva grada džeza: Graca, na čijem je “University of Music and Performing Arts” (Jazz Institute) studirao veliki broj domaćih mladih muzičara, od kojih su mnogi, danas, članovi našeg ansambla, i Beograda, kao jednog o najznačajnijih centara džeza u Evropi. Biće to prilika da se nekadašnji studenti susretnu i sa Stjepkom Gutom, koji je bio profesor u Gracu i predvodio studentski Big Bend.
Zigi Fajgl (Sigi Feigl), koji će takođe dirigovati na koncertu, već se predstavio publici u Srbiji, na Novosadskom Jazz Festivalu (2018), kada su zajednički nastupala tri ansambla: Big Bend RTS, Big Band RTV SLO, i Jazz Orkestar HRT.

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.