Gwyn Ashton (AUS) 01.11.2018. Firchie Think Tank Studio

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Gwyn Ashton (AUS) 01.11.2018. Firchie Think Tank Studio
Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad
01.Nov.2018
Novi SadSrbija
Svetski priznati bluz/rok gitarista, Gvin Ešton (Gwyn Ashton – artist page) vraća se u Novi Sad gde će održati koncert 1. novembra u klubu Firchie Think Tank Studio (Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad) na kome promovišu aktuelni studijski album „Solo Elektro“ u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21 čas.

Ulaznice:
400 RSD – na dan koncerta (1. novembra)

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Poštuj muziku i muzičare, kupi ulaznicu!

“The king of tone and feel” – Robert Plant
“A true blues player” – Johnny Winter
“One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan” – Krusher Joule – Kerrang, BBC
“Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something” – Vintage Guitar Magazine

Velško-australijski muzičar Gvin Ešton završio je novi, vreli album koga promoviše na novoj evropskoj turneji ponovo se predstavljajući kao jednočlani progresivni alt bluz bend.

„Dawn Of Tomorrow“: https://youtu.be/mcPb3XRqYh0

U dva sata Ešton nas vodi na eklektično muzičko putovanje, prepuno vlastitih originalnih pesama i drugih proizvoljnih obrada; od akustičnih korena, bluza i world musica do palete električnog hard-rok bluza, garažnog roka iz šezdesetih i britanske psihodelije koristeći mnoštvo instrumenata, uključujući model Liutart italijanske gitare, specijalno izrađene za njega.

„She Wan’t Tell Me“: https://youtu.be/i9SvORd6pr4

Bez setliste, Ešton spontano slika svoj svet uglavnom iz osam studijskih albuma koje je do sada objavio. Njegovo pisanje pesama i muzička spretnost na različitim gitarama, od rezonator do lap-stil gitare, pomešanih sa frenetičnim slajdom, masnim basovima, ubitačnim bubnjarskim ritmom i lo-fi vokalima, čine ga jednim od najoriginalnijih savremenih umetnika na današnjoj sceni.

„Late Night“: https://youtu.be/91qbuECJJ6E

„Solo Elektro“ je novi album nagrađivanog multi-instrumentaliste Gvina Eštona koji kombinuje lo-fi garažni rok sa stonerom i distorziranim bluz-rok zvukom. Redefinišući pojam solo umetnika, Ešton je napravio hrabar iskorak u karijeri budući da je sve instrumentale snimao istovremeno, a ne slaganjem i prekrajanjem miksovanjem. Pesme u kojima dominiraju gitarski rifovi sa prljava tri akorda rok muzike stoje rame uz rame se melodičnim radio-friendly numerama sa zaraznim temama koje je napisao zajedno sa svojim saradnikom Gerijem Alenom (Garry Allen).

„In Your Blood“: https://youtu.be/EcA_NvsKmrI

U sred centralnoevropske turneje, Ešton je postavio svoju opremu i mobilni studio u jednoj sobi u Češkoj Republici i razbacao mikrofone oko „bojnog polja“ kako bi snimio ono što će za rezultat imati novo izdanje. Sa ciljem da uhvati live zvuk na albumu, bez dodatnog sređivanja, Ešton je strpljivo provodio dane eksperimentišući i snimajući svaku pesmu dok se performans, tajming i inspiracija nisu konačno spojili kako bi stvorio magiju.

Website: http://www.gwynashton.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gwynashtonmusic
YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=Fabtonerecordsuk
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Gwyn_Ashton
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/957047
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7jbMoazVfYbamtTKjolOzl


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.