Kanda, Kodža i Nebojša koncert 14.06.2019. Doma omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Kanda, Kodža i Nebojša koncert 14.06.2019. Doma omladine
Dom omladine Pančevo, Svetog Save, Pancevo, Serbia
14.Jun.2019
21:00PančevoSrbija
Sada već tradicionalno, bašta otvara svoja vrata koncertom koji bi trebalo da otpočne letnju sezonu najraznovrsnijih kulturnih događaja koji će biti u ponudi Doma omaldine ove sezone.

Ovoga puta, KKN, dobro poznati rokenrol sastav pančevačkoj publici, imaće tu čast da razmrda baštu i najavi leto koje dolazi.

*u slučaju vremenskih nepogoda doggađaj će biti održan u dvorani Apolo

KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola. Počeli su 1990. kao sastav prijatelja i, gotovo tri decenije kasnije i posle osam objavljenih albuma, suptilno, angažovano i strasno, KKN su se upisali u kolektivnu svest kao neočekivani glasnogovornici svoje generacije.

O njihovom novom albumu „Uskoro“, koji će premijerno predstaviti i pančevačkoj publici rekli su:

KKN je ponovo oduševio. Iako neumorno dosledni, momci su se ponovo otisnuli u pohod inovacija i traganja, a rezultat tog pohoda, nazvan Uskoro, u najmanju ruku je izuzetan. Sve je na svom mestu, baš tako, kako je zabeleženo. (Iz recenzije www.pris.rs)
Kao glas zdravog razuma u nenormalnim okolnostima i melem na tešku ranu, novi album je tu da nas uveri da će sve biti u redu. (Iz recenzije hardwiredmagazine.com)

Kanda Kodža i Nebojša zvuči veoma moćno. Verovatno su samo prve tri pesme dovoljne za takav sud. Gitare se savršeno kapiraju, prožimaju i jako dobro popunjavaju zvučni prostor. Ritam sekcija uvodi u pesme, izvodi iz njih i predstavlja čvrstu osnovu na kojoj se gradi zvuk benda. Na sve to Oliver karakterističnim tonom prenosi poruke koje su uglavnom slične. Razmišljajte, osećajte i činite dobro, volite se, radite ono što vas ispunjava, imajte stav i budite puni nade jer će „Uskoro“ biti dobro. (Iz recenzije balkanrock.com)

Priča o albumu „Uskoro“ je priča o jednom gradu, ko zna kom, ko zna gde. Taj grad vas iskušava svojim lavirintima svaki put drugačijim, menja se kao stanje vašeg uma, klati okačen o nit iracionalnog koja sa vašom dušom postupa poput onog udica-struna-štap-čekrk mehanizma, izvlačeći vas svako malo napolje, dok se ne zagrcnete pred raskršćima postojanja. (Danas)

https://www.youtube.com/watch?v=Hm4lT2YRfDc


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.