KRALJ ČAČKA 22.02.2019. STUDIO M

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
KRALJ ČAČKA 22.02.2019. STUDIO M
Radnička, Novi Sad, Serbia
22.Feb.2019
19:30Novi SadSrbija
Kralj Čačka vas poziva na koncert koji će se održati u petak 22. februara u 20h u Novom Sadu u kultnom prostoru Studija M u kojem će promovisati novi album „Spusti svetlost na put“.

Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Gigstix-a, kao i online na http://gigstix.com. Prvih 100 ulaznica prodaje se po promo ceni od 1000rsd, posle toga cena karte je 1200rsd. Mesta nisu numerisana.

„Spusti svetlost na put“ je drugi album Kralja Čačka, a zvanično je objavljen krajem novembra 2018. Prva dva singla sa albuma – naslovna pesma i „Mama kupi mi propeler“ – postali su „hit nedelje“ u izboru slušalaca radija 202. Poslednjeg dana novembra pred rasprodatim Domom omladine Beograda album je promovisan u gradu u kojem Kralj živi, a recenzije koje je „Spusti svetlost na put“ dobio slažu se da je to jedan od najboljih albuma koji je objavljen na srpskom jeziku u XXI veku.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Na FLU diplomirao je 2004. godine, a kao slikar najčešće se izražava kroz akvarel. Kao pesnik objavio je zbirku „Na margini“ (Lom), a kao muzičar prvi album („Zemlja snova“) je sa svojim bendom javnosti predstavio krajem 2016. godine, samo par nedelja posle pesničkog debija. Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film „Poslednja avantura Kaktus Bate“, koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldocs.

****

Tokom poslednje tri godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u zemlji i regionu: Exit, Arsenal fest, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine, SOMUS… ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu. Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

LINKOVI
Spusti svetlost na put: https://www.youtube.com/watch?v=Xv7fThs84NM
Zemlja snova: https://www.youtube.com/watch?v=qHGuRajuNOw
Uživo Studio 6: https://www.youtube.com/watch?v=YebCpnnhriY

Bandcamp: https://popdepression.bandcamp.com
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/80324882
www.kraljcacka.rs


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.