MARK LANEGAN BAND 07.11.2017. Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
MARK LANEGAN BAND 07.11.2017. Dom omladine
Dom omladine, Beograd
07.Nov.2017
BeogradSrbija

KONCERT: MARK LANEGAN BAND

UTORAK, 07. NOVEMBAR 2017. U 20:30
DOB//AMERIKANA
Pop Depresija, Kišobran i Odličan hrčak u saradnji sa Domom omladine Beograda imaju čast i zadovovoljstvo da najave koncert Mark Lanegan Benda koji će se održati 7. novembra 2017!

Legendarni pevač i nekadašnji lider kultnog sastava Screaming Trees, idol Kurta Kobejna, muzički otac Nirvani i Pearl Jam, omiljeni pevač svih drugih muzičara i za mnoge božanstvo grandža i Amerikane – jedinstveni Mark Lanegan – posle dve godine vraća se u Beograd!

Mark Lanegan Band promoviše album „Gargoyle“ koji je objavio krajem aprila i za koji je u prestižnoj muzičkoj štampi dobio neverovatne kritike („Mojo“ maksimalnih 5 zvezdica, „Uncut“ 8/10).

Ulaznice su prodaji na blagajni Doma omladine i svim punktovima Eventima, kao i online na www.eventim.rs po sledećim cenama:

– 2500rsd od 1. septembra do 6. novembra
– 2800rsd na dan koncerta 7. novembra.

Mark Lanegan je održao tri rasprodata koncerta u Domu omladine Beograda (2012, 2013, 2015), a ovog puta njegov koncert u Beogradu, uz nastup u Zagrebu dan ranije, jedini je u regionu. Njegova mešavina Amerikane, soula i bluza, rokenrola i spejs-disko zvuka jedinstvena je na celokupnoj muzičkoj sceni, a njegov vokal jedan je od najupečatljvijih u istoriji rokenrola: uz bok Džoniju Kešu, Tomu Vejtsu, Leonardu Koenu i Nilu Jangu, njegovim velikim uzorima.

Svoju karijeru Lanegan je započeo pre više od 30 godina u, pokazalo se kasnije, izuzetno važnom i uticajnom, ali i uveliko potcenjenom bendu Screaming Trees. Između 1986. i 1996. Mark Lanegan je sa Screaming Trees objavio sedam studijskih albuma, a prvi solo – „The Winding Sheet“, predstavio je 1990. godine. Premda su posle potpisa za veliku izdavačku kuću i objavljivanja šestog albuma „Sweet Oblivion“ 1992. zabeležili značajan komercijalni uspeh, ipak su ostali u senci svojih popularnijih mlađih kolega koji su upravo u njima tražili inspiraciju. Singl s tog albuma „Nearly Lost You“ postala je njihova najpoznatija pesma na čemu mogu da se zahvale pre svega kultnom filmu „Singles“ snimljenom u Sijetlu 1992, u kojem su učestvovali i neki od stvarnih aktera tamošnje muzičke scene predstavljene u filmu.

Mnogima je Lanegan poznat po radu sa Queens of the Stone Age, a sa njihovim uspehom i njegova samostalna karijera dolazi u fokus šire publike pa tako 2004. album „Bubblegum“ postiže pomalo neočekivan komercijalni uspeh.

Lanegan je poznat i po brojnim saradnjama i gostovanjima na tuđim albumima, autora kao što su Isobel Kembel (nekadašnjom pevačicom škotskih Belle and Sebastian) i Greg Duli (pevač i gitarista Afghan Whigs i The Twilight Singers, s kojim je punih šest godina vodio zajednički projekat The Gutter Twins). Uz gore navedene glavne saradnike, lista muzičara koji su imali tu sreću da im mračno-šarmantni vokal Marka Lanegana obogati izdanja predugačka je, a neki od njih su: Moby, Earth, Bomb the Bass, Soulsavers, UNKLE, Mad Season, Slash, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird…

Ovog leta Mark Lanegan je svirao i sviraće na najvećim festivalima sveta (Primavera, Glastonbury), a posle toga kreće na veliku klupsku turneju. Do kraja godine objaviće i svoju prvu zbirku poezije sa pričama o pesmama, „I Am The Wolf“ za koju su uvodne tekstove napisali Džon Kejl i Mobi.MARK LANEGAN BAND 07.11.2017. Dom omladine

TUESDAY, 07 NOVEMBER, 2017, at 20:30
DOB // AMERICAN
Pop Depression, Umbrella and Excellent Hamster in cooperation with the Youth House of Belgrade have the honor and pleasure to announce the concert of Mark Lanegan Benda.

Tickets are sold at the Youth house  and all Event Points, as well as online at www.eventim.rs at the following prices:

– 2500rsd from 1 September to 6 November
– 2800rsd on the day of the concert on November 7th.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.