Moussaka / Skreč Majstor Ljuban 13.07.2019. Muzej Jugoslavije

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Moussaka / Skreč Majstor Ljuban 13.07.2019. Muzej Jugoslavije
Muzej Jugoslavije, Михаила Мике Јанковића, Belgrade, Serbia
13.Jul.2019
20:00BeogradSrbija
LETO U MUZEYU SE NASTAVLJA, ovoga puta potpuni spektakl u FONTANI, na platou ispred Muzeja Jugoslavije, uz nastup benda Moussaka, SKRECh MAJSTOR LJUBANa i scenografiju Incredible Boba.
Želimo da se prisetimo kultnih jugoslovenskih pop i folk hitova, koji su obeležili drugu polovinu dvadesetog veka, ali na nesvakidašnji način. Pozvali smo umetnike sa savremene scene koji će vam predstaviti u alternativnom svetlu hitove Lepe Brene, Halida Bešlića,Bijelog dugmeta, Zane….

Moussaka je jedan od retkih domaćih sastava čija se muzika može svrstati u instrumentalni surf-rock. Energičan četvoročlani bend izvodi poznate i manje poznate domaće pop-folk numere iz druge polovine dvadesetog veka, u svom aranžmanu, uz dosta autorskog upliva. Ovaj nesvakidašnji sastav predstavlja pikantni spoj izvorne gitarske škole pedesetih godina i jugoslovenske pop kulturne estetike. Neverovatna bliskost kalifornijskog surf roka i balkanskog muzičkog narativa ogleda se u izlomljenim ali snažnim ritmovima i melodijama punim najtežih emocija i nostalgije.

Ljuban nam dolazi iz Sevojna, malog industrijskog grada u zapadnoj Srbiji, skrečmajstor ex-yu vinila i jedan od najveštijih treš-hop selektora u poslednjoj deceniji. Skrečuje ploče od 2006. godine, koristići semplove od bluz, rok, dečije muzike pa sve do folka koje kombinuje sa hip hop, big beat ritmovima. Specijalno za ovu priliku
će se skoncentirsati na jugoslovenske vinile a šta će se desiti sa njima kada ih Ljuban izgrebe to već ostaje da vidimo.

Da ceo događaj još više dobije karakter spektakla postaraće se Incredible Bob nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije u svojim performansima. Njegove svetlosne koreografije i vizuelni spektakli nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Pridružite nam se!!


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.