Naši dani – Radoslava Milenkovića 04.12.2017. Polet

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Naši dani –  Radoslava Milenkovića 04.12.2017. Polet
Cetinjska 15, Beograd
04.Dec.2017
BeogradSrbija

Kultna monodrama „Naši dani“ koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra Radoslav Milenković, biće izvedena u Galeriji Polet u sredu, 22. novembra od 20 časova.

Ova monodrama biće izvedena 1.606. put, a naći će se i na redovnom mesečnom repertoaru Galerije Polet čime će Polet postati jedino mesto u Beogradu gde se predstava može pogledati.

Tekst za ovu predstavu, čiji je kompletan autor glumac i pozorišni reditelj Radoslav Rale Milenković, predstavlja dramatizaciju satiričnih pesama V.P. Disa i najznačajnijih pripovedaka Radoja Domanovića. Čuveni glumac u ovoj monodrami igra čak 36 likova, a iako je od premijere 1984. godine prošlo skoro 30 godina ova predstava koja oštro, kritički bespoštedno i duhovito slika vlast ogrezlu u korupciji i nasilju uvek je aktuelna i komična.

„Iako je bio hroničar svoga doba, Radoje Domanović je ocrtao ne samo ljudske odnose i karaktere u srpskom društvu i konkretnoj istorijskoj situaciji, nego i opšte ljudsko i društveno zlo, koje se univerzalno prepoznaje u svakom vremenu. Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svedok rasula i propasti svih slojeva društva. A najdramatičniju promenu glavni junak doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu (i mitomansku) sliku zemlje njegovih predaka. Kombinacijom bravuroznog verbalnog plana i snažne fizičke ekspresije, potpomognute pantomimom, žanrovski oslonjene na raznovrsna sredstva, predstava svojom aktuelnošću i angažovanošću u potpunosti korespondira sa svojim savremenicama tj. našim danima.“

Rezervacije i prodaja ulaznica
Karte po ceni od 600 dinara možete rezervisati putem inboxa ili na mejl poletnovi@gmail.com, a od 1.novembra ih možete podići i lično u Galeriji Polet.

Dobro došli!Cultural monodrama „Our Days„, which was adapted and directed by Radoslav Milenkovic, will be performed at the Polet Gallery on Wednesday, November 22 at 8 pm.

This monodrama will be executed at 1.606. way, and will also be found on the regular monthly repertoire of the Gallery Polet, which will make Polet the only place in Belgrade where the performance can be seen.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.