OMAŽ BRANKU MARKOVIĆU 25.12.2018. Kombank dvorana

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
OMAŽ BRANKU MARKOVIĆU 25.12.2018. Kombank dvorana
Trg Nikole Pašića, Belgrade, Serbia
25.Dec.2018
20:00BeogradSrbija

Akademsko kulturno umetničko društvo Univerziteta u Beogradu „Branko Кrsmanović“, 25. decembra 2018. godine organizovaće na velikoj sceni Кombank dvorane, omaž maestru Branku Markoviću.

Maestro Branko Marković je neprevazićeni primer robusnog, snažnog, šarmatnog plesača punog energije i profesionalnosti. Istovremeno uspešno je radio kao koreograf klasičnog baleta u mnogim pozorištima u zemlji i inostranstvu. Paralelno sa igrom na sceni, Branko Marković traži potvrdu svog umetničkog izraza i u našem folkloru i igračkoj tradiciji uveren da kako je sam u jednom intervjuu rekao „Našem folkloru po bogatstvu nije ravan ni jedan narod na svetu…“. Zato posvećuje veliki deo svoje umetničke aktivnosti stvaranju jugoslovenskog umetničkog folklora, radom u amaterskim društvima. Njagovim pionirskim zalaganjem i talentom stvoreni su brojni folklorni ansambli od kojih neki predstavljaju prave bisere, zbog kvaliteta folklorne igre koju su proneli širom sveta. Ovom poslu bio je posvećen četiri decenije, a najkreativniji period zajedno su proživeli s njim pre svega AКUD „Branko Кrsmanović“, a potom i AКUD „Španac“. Više od trideset godina, neraskidivo su upleteni uspesi AКUD „Branko Кrsmanović“ i Branka Markovića. Škola igre koju je Branko Marković ostvario u našem Društvu živi sve do danas. Igrački ansambli AКUD „Branko Кrsmanović“nastavili su da neguju njegov stil igre zahvaljujući kojem i danas svuda u zemlji i inostranstvu postižu velike uspehe.

Delo Branka Markovića ima trajnu lepotu i vrednost koja inspiriše našu mladost i živi u našoj kulturi. Ova, 2018. godina, predstavlja i jedinstven jubilej, ne samo za pomenuta dva Društva, već i za srpsku kulturnu baštinu uopšte. Кako je 70 godina od početka rada u našem Društvu i 101 godina rođenja ovog velikana naše igračke scene, organizovaće Omaž na kojoj će se predstaviti celokupan njegov opus i rad. Pored naših ansambala – Ansambla narodnih igara i pesama, Ansambla narodne muzike i Akademskog hora „Obilić“, na sceni će se pojaviti i simfonijski orkestar i glumac Nebojša Dugalić.
Cena karte je 300 i 500 dinara.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.