Performans „Snežana i sedam smrtnih grehova“, SKC, Beograd, Srbija 11.07.2017

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Performans „Snežana i sedam smrtnih grehova“, SKC, Beograd, Srbija 11.07.2017
SKC, Beograd, Srbija
11.Jul.2017
BeogradSrbija

Utorak, 11. jul-17, jul, galerijski prostori Studentskog kulturnog centra
Performans „Snežana i sedam smrtnih grehova“

slobodan ulaz

Projekat „Snežana i sedam smrtnih grehova“ predstavlja sedmodnevni ciklus performansa koji će umetnica Snežana Arnautović Stjepanović izvesti sa eminentnim umetnicima iz oblasti vizuelnih i izvođačkih umetnosti.
Tokom sedam dana, umetnica će zajedno sa svojim kolegama izvoditi performanse koji se tiču preispitivanja pojavnosti smrtnih grehova i uzajamnog odnosa u umetničkom činu. Svaki greh će biti razmatran ponaosob, tačnije, svaki umetnik će obrađivati po jedan smrtni greh, koji će zajedno sa umetnicom kreirati i izvesti, svako u svojoj oblasti delovanja.
Cilj ovog projekta je usmeren na preispitivanje društvenih vrednosti kroz istraživanje i proces koji je svojstven umetnosti performans arta, koji se ostvaruje komunikacijom sa umetnicima koji su započeli njegovu praksu u Srbiji i sa umetnicima mlađe generacije koji neguju performans u različitim formama.
Umetnici koji će biti angažovani na projektu su umetnici koji su uticali na razvoj i utrmeljenje preformansa u Srbiji, kao što su: Vladan Radovanović (višemedijski umetnik), Era Milivojević (performans), Nela Antonović (osnivač teatra Mimart) kao i umetnici koji se različitim performans praksama aktivno bave u svom stvaralaštvu: Valentina Savić (vizuelna umetnica – vajarstvo, keramika), Nemanja Popović (performans), Isidora Fićović (višemedijska umetnica), Ivica Stjepanović (muzika – performans).
Odabir umetnika na ovom projektu nastao je na osnovu dugogodišnje saradnje u oblasti vizuelnih i izvođačkih umetnosti, kao i međusobnih uticaja i različitih umetničkih delovanja.

Sorry, this entry is only available in Srpski.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.