Prvi Festival detinjstva 25 – 30.07.2019. Dorcol Platz

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Prvi Festival detinjstva 25 – 30.07.2019. Dorcol Platz
Dobračina 59b, Belgrade, Serbia
25.Jun.2019 - 30.Jun.2019
10:00BeogradSrbija

Detinjstvo je period života kada ne postoje nikakve brige i problemi, kada smo hrabri, nezaustavljivi i kada je sve moguće ostvariti čistim dečjim srcem. Upravo tu radost života i bezbrižnost će osetiti svi posetioci prvog Festivala detinjstva koji će biti održan od 25. do 30. juna od 10-20h u Dorćol platzu.

Decu očekuje odlična zabava na brojnim sportskim i edukativnim radionicama, a roditelji će imati priliku da čuju puno korisnih saveta stručnjaka, ali i iskustva drugih roditelja.

Svakodnevno će biti organizovane sportske radionice, koje će roditeljima i deci kroz treninge približiti različite sportove, a neki od naših najuspešnijih sportista će deci preneti i svoje iskustvo u postizanju vrhunskih rezultata. Bezbednost dece je uvek na prvom mestu i to će biti jedna od važnih tema o kojoj će govoriti stručnjaci MUP-a Republike Srbije, a roditelji će se upoznati sa važnim pravilima koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Posebna pažnja će biti posvećena temama koje su vezane za zdravlje dece, pa će biti organizovana predavanja na kojima će se govoriti o imunitetu, ishrani, vakcijaciji, antibioticima, uticaju roditelja na dete. Nove tehnologije su omogućile da roditelji na društvenim mrežama otvoreno govore o svojim iskustvima, pa će ovo biti prilika da se o roditeljstvu razgovara i sa najpopularnijim mamama influenserkama i blogerkama.

U okviru brojnih dečjih edukativnih radionica mališani će učiti engleski jezik, raditi na razvoju ličnih i intelektualnih veština, plesnih, pevačkih i glumačkih sposobnosti, a dečje predstave će ih odvesti u svet bajki. Takođe, biće organizovana razna zabavna takmičenja za dečake i devojčice, dok će se bebe takmičiti u onome što najbolje znaju da rade – u puzanju. Svi mališani mogu doneti igračke s kojima više ne žele da se igraju i izložiti ih na štandu dobrotvorne prodaje igračaka.

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku na kojoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila u poslednjih 30-tak godina 20. veka. Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice pre i posle rata, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona i mnogih stvari koje će roditelje vratiti u najlepši period života – detinjstvo.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.