Uskršnji karneval na TašmajdanuFOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Mažoretkinje, klovnovi, žongleri, pantomimičari i ove godine će se naći na Velikom uskršnjem karnevalu koji će se održati u Tašmajdanskom parku u subotu i nedelju, 7. i 8. aprila, u organizaciji opštine Palilula.

Karneval nastao u saradnji sa „Beogradskim manifestom“ će kreativnim i maštovitim idejama obuhvatiti najrazličitija intresovanja i pružiti zabavu za sve uzraste, navode u opštini.

– Posetioci će za najradosniji hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnom celodnevnom programu uskršnjeg karnevala koji je simbolično smešten u neposrednoj blizini jednog od najlepših pravoslavnih hramova, Crkve Svetog Marka – kaže predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Mažoretkinje na TašmajdanuFOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
Mažoretkinje na Tašmajdanu

Jovičić navodi i da manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i isticanje takmičarskog duha, ali i razvijanje osećaja društvene odgovornosti kod najmlađih.

Karneval će, kako najavljuju organizatori, obeležiti brojni muzički i plesni nastupi, a pravu karnevalsku atmosferu dočaraće nastupi perkusionista, mažoretkinja, karnevalskih trupa, uličnih zabavljača (štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari) dok mališane očekuju celodnevne kreativne radionice, jahanje konja, bioskop na otvorenom i još mnogo toga.

Nezavisno od uzrasta, svi su dobrodošli da se prijave za tradicionalno nadmetanju u „tucanju jajima“, dok će najbrži mališan u trci beba i ove godine osvojiti nova kolica za prolećnu šetnju, dodao je Jovičić.

U saradnji sa osnovnim školama sa područja Palilule pokrenuta je velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda.

Za najmlađe su pripremljeni brojni programiFOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
Za najmlađe su pripremljeni brojni programi

Mališani će se takmičiti u posebnim takmičarskim disciplinama „izbor za najlepše oslikano jaje“ i „izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe“.

Rukotvorine malih majstora koje budu najuspešnije po proceni žirija biće izložene na karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskšnje korpe po izboru.

Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe fondu kom je pobednik namenio sredstva.