Trainspotting \\ 10.02. // Berlin Monroe

EVENT IS OVER
Trainspotting \\ 10.02. // Berlin Monroe
Cetinjska 15
10.Feb.2023
20:00BeogradSrbija
TRAINSPOTTING (audio/video) night, petak 10. februar, 20h, Berlinka, Cetinjska!
Svi znamo kakav kult koji je ovaj genijalni pop-kulturni masterpiece ostavio za sobom. 4 losa momka i cura… Begbie, Spud, Renton, Sick Boy i Diane, otvorili su novo poglavlje u zivotima, kako njihovim, tako i nasim, i neupitno uticali na formiranje generacija mladih koje su dosle.
Ovaj legendarni film Danny Boyle-a iz sredine ’90-ih, dobio je i vrlo dobar nastavak, i inspirisao nas da nanovo zaronimo u “cokoladne” WC solje, utopimo se i vecno izgubimo u beskonacnom dnu, dok kontempliramo o sustini nasih zivota, o uzivanju i moranju. Mozda i izgubimo razum, omamljeni i pod dejstov nekih nevidljivih sila… ali ne u tisini… Lebdecemo itekako melodicno i ritmicno, jer ono sto je ovaj film izdvojilo na jos jednom nivou je taj nezaboravni soundtrack.
OST Trainspotting filmova doneo nam je toliko toga dobrog, kvalitetnog i znanog, ali i afirmisao nepoznato, tako oziveo mnogobrojne kultne scene.
Od alternative, britpop, post-punk, new wave melodija do neodoljive rane elektronske underground scene…
David Bowie, New Order, Joy Divison, Frankie Goes To Hollywood, Blondie, The Clash, Sleeper, Pulp, Blur, Primal Scream, Wolf Alice, Young Feathers, Fat White Family, Damon Albarn, Brian Eno, Lou Reed, ali i Underworld, Prodigy i naravno Iggy Pop…
Mnostvo toga srodnog, obaveznog i kvalitetnog, cuce se uz sam soundtrack. Naravno, gledamo oba filma.
Uz Oggy[OGi]…Ogija za pultom, vidimo se… da posle duze vremena, zajedno zurimo u vozove!
Berlin Monroe
Cetinjska 15
Dorćol

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.