KALI FAT DUB promo CirkoBalkana party 11.09.2022. Silosi Beograd

EVENT IS OVER
KALI FAT DUB promo CirkoBalkana party 11.09.2022. Silosi Beograd
Dunavska
11.Sep.2022
19:00BeogradSrbija
Drugarice i drugovi, d(R)ame i gospođo, prijatelji/ce koji/e to već jeste i neprijatelji/ce koji/e to tek trebate postati…
Nova je godina počela tako kako je počela i mi tu ne možemo mnogo menjati. Ono što možemo, menjaćemo samo na gore. Takva nam je Karma, sudbina i mantra.
Prošlo je dosta godina od kada nismo bili u Beogradu, svirali u cirkuskom šatoru, slušali Martineesa kako hrče.
Vreme je da ubijemo čak tri muve samo jednim udarcem stare muvolovke izlivene u ne tako kvalitetnoj plastici.
Oni dolaze željni i žedni, a Vi, spremite svoja srdašca na na stopostotnu ugodu, ugodu i samo ugodu. Uz BarabaDub i nekoliko kilovata čiste ljubavi (i besa) ova niskofrekventna žgadija dolazi da Vas izuje k’o u gostima.
A sada reč-dve o izvođačima ovog visokotlačnog krešenda:
KALI FAT DUB (Positive Reality Sound, PDV records)
Kali Fat je mesto gde brdsko-panonski weltschmertz spoken word upoznaje jadransko-alpski pub dub i to sve na živo. Zvuči pretenciozno? Da znaš da i jeste… Spojili su se 2015. na materijalu koji je ubrzo poneo naziv “Ringišpil iz Hada” i nastavili sve bržim tempom i nepromenljivim kursom ka “Nakotu Azrielovom” i ” Životinjskoj karmi” koja je izašla za zagrebački PDV records na različitim nosačima zvuka. U tamu disko kluba unose konglomerat raznoraznih zvukoritmova nastalih duboko ispod gradske vreve grada podno Sv. Pankracija i glomazne i nezgrapne i pomalo memljive kvazi poezije protkane neverovatnim pričama nastalih duboko pod zemljama magičnog feudalizma u kojima životarimo na dug već dugi niz decenija. Za na prazan stomak i pun kurac! Sive lubanje SILOS!
HARIS PILTON
Neustrašivi i nepobedivi čergarski princ svetla, tame, jutarnje rose i muharastih povečerja u pohodu na Vače zarđale plesne poteze kojih do jučer niste bili ni svesni. Prošao je nekoliko kontinenata i galaksija nošen podzemnim vodama reke Had te često navraćao u naše krajeve, palio žito, krao lubenice i štitio pse i mačke lutalice kosom plavom i kosom nežnom kao lan… “Bio jednom neko po imenu Haro, nazvan Stepski Vuk. Išao je na dve noge, nosio odelo i bio čovek, ali je u stvari ipak, eto, bio stepski vuk. Šta su drugi o tome mislili, a i šta je on sam o tome mislio, za njega nije bilo od kakve važnosti, jer od toga vuk nije mogao biti isteran iz njega. Ni mađijom, ni batinama.”
Herman Hese – Stepski vuk
PRANCING D.
Superoperater Kali Fat Dub-a i BarabaDub Sound System-a na parove razbrojs usklađuje, meša, istovara, prebacuje, steže, veže, kablira, ozvučuje, udešava, namincava, podešava, premešta, podiže, zaprašuje, buši, provuče kroz cirkular, pa opet odvrne, zavrne i gotovo, a sve to uz osmeh, a sve to uz toplu prijateljsku reč, a sve to na lešo, na licu mesta, direktno u glavu, bez kompromisa, bez glutena, bez neprirodnih zaslađivača i aroma, bez pojačivača ukusa, nedajtiboženikom, GMO free, 100% domaće i zdravo! Pregršt kilovata čiste ljubavi i besa na vaša vrata udara… Izaberi jedan broj. Sigurno ćeš se ogrešiti o punokrvnu ozvuku i osvetu našeg superoperatera!
“Kada mi je teško bežim u samoću… Kada mi je još teže, tražim dobre ljude.”
Meša Selimović – Tvrđava
KALIBAL (Apokalipsound System)
Veliki zaljubljenik u Izvorišta, Emirove selekcije a najviše ga uzbuđuje crno/belosvetska muzika koja je nastajala pod okupatorskom čizmom široke palete kolonizatora i njihovih pomagača. Njihova brutalnost, njihova pohotna pljačkaška požuda, teritorijalne pretenzije, zakrabuljena diplomatija, hladnoratovska politika i imperijalna zanesenost stvorila je more i krvi i suza i tihe patnje koja se na kraju pretočila u nešto tako divno i revolucionarno i duši blisko i ušima ugodno da nipošto nije smelo ostati neprimećeno, zaboravljeno, prašinom prekriveno, na tavanu zagubljeno, od nas neodplesano. Muzika iz Angole, Etiopije, Mozambika, Kube, Gane, Brazila, Perua, Kolumbije, Venecuele, Paname, Jamajke, Otoka Sv. Tome i Principa i sa malenog otočja uz zapadnu obalu Afrike svima vama poznatim pod imenom Cabo Verde ili Zelenortkih Otoka pretežno na digitaliji, a nešto i na pločama. Najlošija kvaliteta zvuka uz ekstra najdevičanskije emocije.
Bačka škola i Bački valcer iz Bačke šume koji tera na raskalašni ples, kiseli smeh i slatko razočarenje! JEDAN OD TIH SI NJI!
“E, sad mi natoči jedno piće!” – Sale Baba
MARTINEES SELECTA
Martin Gak a.k.a. Martinees, rodjen u Kikindi iz porodice gde se slušao isključivo rock’n’roll. Kako se širio u visinu i kako je rumenilo prožimalo njegove obraze upoznavao je nove muzičke žanrove ali se nikada nije mogao skrasiti te smo ga imali prilike sretati kako na festivalima tako i na šahovskim turnirima, poljoprivrednim sajmovima i moto susretima.
Sarađivao je sa svima; bendovi, dj-evi, solo izvođači/ce, crkveni horovi, klape, folklorna društa i ništa mu nije bilo strano ili nepoznato. 2005. je imao svoju prvu turneju po regionu i od tada ništa mu više sveto bilo nije. Godinu dana kasnije zajedno sa Nemanjom Kojićem osniva projekat Hornsman Coyote Sound System koji funkcionise i dan danas. Ovo mu nije prva saradnja sa gore navedenim iščašenjima i naplavinama ali je definitivno jedna od onih koje će se pamtiti… Ili neće. Zavisi šta nam cirkusanti i cirkusantkinje budu uvalili/e u piće.
“Nemoj se opuštat’. Care kupuj karte, biće gužva!”

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.